---
Известие
Collapse
No announcement yet.
AF 145 1.4 90bhp ОГРОМЕН разход.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеЕй, не можем се разбра с тебе! Много е относително бе човек! Това че сте в един град абсолютно нищо не значи. Сигурен ли си че се движите по един и сьщи маршрут, в едно и сьщо време?
Надали.
Освен това човекьт си смята разходьт за седмица, на явно кьси разстояния. Ти за колко време и километри го изчисляваш? И колко са всьщност нормите?Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Аз съм съгласен че разхода е относителна величина, но все пак трябва да се обърне внимание на това-онова. Проблема е, че повечето майстори могат да сменят масло и накладки и до там. Аз лично не знам към кой сервиз да насоча човека от Русе. Има хора, които разбират, но за съжаление са спрели да се занимават с коли, на която остатъчната стойност клони към 1000 лв. Това е реалността.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Колата си е за сервиза направо.Моята като е карах на бензин даваше 10.5-12 в зависимост от температура,начин на шофиране,задръствания,сфетофари и т.н.. На газ с АГУ дава 11- 14 зависи пак от много фактори. И аз е карам само студена и на къси разстояния,но такъв разход е брутален.Погледни си сондата,свещите,инжекторите и термостата,а може и проблемът да е комплексен.
Last edited by zaryto; d.m.y г., 08:56.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
на газ с обикновена АГУ градско и то точно по около 30км дневно съм правил 18/100 и отгоре. на дълго съм падал до 7,5/100 газ. термостата е изряден както и всичко останало.
за мен тая кола ако термостата и е ок, значи просто се кара на много къси разстояния и/или не се засича коректно. газифицирането в случая също няма да помогне ако колата се кара по същия начин зимата в пари/100км ще даде приблизително същата сума. лятото както и на дълго обаче в джоба ще остава кешовицаточка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
за мен тая кола ако термостата и е ок, значи просто се кара на много къси разстояния и/или не се засича коректно. газифицирането в случая също няма да помогне ако колата се кара по същия начин зимата в пари/100км ще даде приблизително същата сума. лятото както и на дълго обаче в джоба ще остава кешовицаAlfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.
Comment
-
Боби ви го каза съвсем точно.
Ако мотора е наред, то просто няма как да изпие 15 литра на 100 километра.
Като нямате в Русе грамотни хора, пращайте си моторите в София, Пловдив, Враца, в Бургас знам, че има сектанти, във Варна има разбирачи...
А тоя дето каза, че инжекциона на 1.4 е като карбуратор го подканвам да се изясни. Тоя инжекцион с МАП сензора се слага на доста много коли и до днес.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Кола,която е наред не може да даде 18 разход,както ида е карате.В завода е имало инженери и те са смятали,после са тествали,после пак са смятали,после пак са тествали и така.. Аз съм правил 18 разход с развалена сонда и запушени инжектори на -15 градуса само градско каране на къси разстояния.Закарайте я тая кола на някой които разбира.Макар че боксера в сравнение с ТС е толкова прост,че ... има 4 свещи,1 термостат и 1 сонда.Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!
Comment
-
Един съвет към колегата с високия разход - като се затопли времето първото нещо което трябва да се направи е смяната на маслото в двигателя, тъй като вероятно доста се е разредило с бензин. Последствията в повечето случаи са - изтропали лагери и двигател за ремонт.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Да не се окаже, че мотора има компресия 4-4-2-8. блокирали повдигачи, счупени сегменти и дупка в буталото.
Пък после му правете всякаква диагностика.
Ще е като кардиограма на труп.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment